Nepoznaná História

Main Menu

Login Form

paypal

  • Currency:
  • Amount:

Counter

02270825
Today
Yesterday
This Month
All days
169
117
1848
2270825
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Tatar a či Tartar?

Tatar a či Tartar? 26. zář 2013 10:43 #993


  • Příspěvky:5585 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
:lol: to som nevedel o Štefanovy...milé. No nič pochopil som aj keď som lenivý a vrším pravopisné chyby, že musím prekladať a prekladať.. .
Dávam kúsok z ruského článku človeka pod nickom "paranoik" .

" “Existuje veľa letopisov z tých čias o Poloveckom kniežati “BASTYE “ (BASTIJOVY), ktorý prijal kresťanstvo, čo púšťa trochu svetla na národnosť “Mongolo-Tatárov”.Sú tu isté náznaky , že BASTIJ-BATIJ je prezývka VSEVOLODA VEĽKÉ HNIEZDO v spojitosti s ALEXANDROM NEVSKÝM -viac ako identické sú ich ciele v zjednotení Ruských kniežactiev.
Ako nás učí oficiálna história , VSEVOLODA VEĽKÉ HNIEZDO sa ako prvý pokúsil zjednotiť Ruské zeme okolo svojeho kniežactva -Vladimíro Suzdaľského.Ovládol VLADIMÍR a posadil sa na veľkokniežací prestol.Viedol vojny s volžskými BULHARMI a MORDVOU.Ovládol RIAZAŇ, podriadil si KIEV,ČERNIGOV a HALIČ

Čo robil “CHAN BATIJ ” asi štvrť storočie po smrti VSEVOLODA ? Predstavte si - bojuje s vplžskými BULHARMI a MORDVOU.Podriaďuje si RIAZAŇ, KIEV, ČERNIGOV a HALIČ. Ovládne VLADIMIR a potom...odovzdáva jarlyk ( moc-dedičstvo) na mocnárstvo vnukovy VSEVOLODA- ALEXANDROVY NEVSKÉMU !

S príchodom “TATÁRO-MONGOLOV” sa RUS prekvapivo posilnila.Voľakedajšia -do “Mongolov” smuta (ťažké obdobie) boje Kniežat o vodcovstvo - skončilo a nastaolil sa poriadok.Vybral sa Knieža vládnuci celou RUSOU (RUSIU), ktorý dostal jarlik v ORDE.

v 1242 ALEXANDER NEVSK7 bez problému odrazil vojsko TEUTÓNOV čo poukazuje na výborný stav ruského vojska !

Akosi často sa píše v letopisoch o tom , ako ruské kniežatá a “Mongolskí cháni” vytvárali bratské vzťahy, boli si navzájom rodičmi, zaťmi a strýkami.AKo chodili spolu na vojenské výpravy...

Rusi boli súčasťou “Mongolského” vojska.Napr. sa vie z letopisov , že v Poľsku bol v “Mongolskom” vojsku tisícnikom Dimitrij z Kijeva.Po dobití Vladimíru tam “Mongoliô nechali ako knieža JAROSLAVA, ktorý rozdal okolité mestá svojim bratom .Divné, že by tak dôverovali v odovzdávaní moci kočovníci ...

Avšak nie iba Rusi bojovali na strane “Mongolov” , ale aj “Mongoli” bojovali na strane Rusov.ALYN “Ordinský murza” je spomenutý v letopisoch ako účastník pochodu kniežaťa ANDREJA GORODECKÉHO na knieža DMITRIJA PERESLIAVSKÉHO.

EKŤAK “cárevič kazanský” v 1396 velí pluku vojsk suzdaľského kniežaťa SIMEONA pri útoku na Muromských separatistov

KAVGADIJ “ordinský úradník”sa zúčastňuje v 1281 pochodu Gorodeckého kniežaťa na Peresliavkého.Prehovára knieža Michaila Tverského odstúpiť svoje kniežactvo kniežaťu Moskovskému JURIJU DANILOVIČOVY 1317, velí časti Moskovskej jazdy pri útoku na TVER.Zúčastňuje sa súdu ruských kniežat nad Michailom Tverským.

MENGAT “vojvoda BATYJOV” v 1239 skúša prehovoriť Kyjevské knieža MICHAILA vzdať sa bez boja ...a po tom čo Kyjevčania zabili jeho poslov - aby odišiel z mesta.

Nevrjuj “carevič tatarský” velí vojskám ALEXANDRA NEVSKÉHO , ktoré boli poslané proti jeho bratovy ANDREJOVY . V 1269/1297 sa píše v Nikonovskom, Simeonovskom a Lavrentijskom letopisoch , že vedie kniežací zjazd.


Diali sa podivné veci aj s výberčími dane. Z akéhosi dôvodu sa výbercovia daní objavili až 19 rokov po “obsadení tatárami” Rusi. Výbercov často Rusi zabýjali le “Mongoli” s akéhosi dôvodu sa tím vôbec nevzrušovali- zdá sa že výbercovia tiež boli Rusi.Pravdepodobne tzv.”BASKAKI” -boli obyčajní výbercovia daní panstva.

Zaujímavé je aj, že z jednej strany je Rus v pozícii “vazala” Zlatej Hordy, ale zdruhej - RUSI zrazu napadajú Volžských Bulharov-časť Zlatej Hordy a vynucujú si prísahu vazalskéhompodručia !
Vypadá to tak, že RUS a ORDA boli jedno mocnárstvo.

Cárov ORDY nazývali CHANAMI, alebo KAGANAMI. Nezriedka tak volali aj Ruské kniežatá do príchodu kresťanstva !

«И вера во вся языки простреся и до нашего языка русьскаго и похвала КАГАНУ НАШЕМУ ВОЛОДИМИРУ, от него же крещени быхом»

Tak velebil knieža VLADIMÍRA metropolita ILLARION. L:N:GUMILJEV písal “ Chánami boli vodcovia AVAROV, BULHAROV, MAĎAROV A AJ RUSOV (!) Tento ttul nosili VLADIMÍR SVÄTÍ, JAROSLAV MÚDRY a aj jeho vnuk OLEG SVIATOSLAVIČ.”

Veľa nezaslúžene zabudnutých historikov 17 st. (napr.Lyzlov A.I. v jeho práci Skítska história) poukazuje na to , že tatáry sú vlastne európsky národ-príbuzný slovanom.A ČINGIZ CHÁN - len zakladateľ zavolžskej ORDY. Ktorej hranice sa rozprestierali od AZOVSKÉHO mora po KASPICKÉ - a nie v Ázii.Nespomína sa dobíjanie “mongolmi” KITAJA , GRUZIE a Ázie vo všobecnosti.Opisuju sa len pochod do INDIE - presnejšie na Perziu ( podivuhodne sa INDIA nachádza pri Eufrate podľa týchto záznamov.Pravdepodobne slovo INDE je vo význame -MIMO - VON - ZA HRANICOU- a pod INDIOU sa rozumeli susedné panstvá..)

Čo je ešte zaujímavejšie - historici 17 st. vôbec nespomínajú , ako zdroj NESTOROV letopis (!) čo len potvrdzuje dohady, že letopis je podvrhom vypracovaným petrovského historika -nemca MILLERA , ktorý sa o to isté pokúsil s mnohými historickými dokumentami....

Zaujímavé je , že v knihe LIZLOVA sú miesta dovolujúce s veľkou mierou pravdepodobnosti hovoriť , že VEĽKÁ TARTÁRIA je tá istá ZAVOLŽSKÁ ORDA a dávno pred tým sa volala --KITAJ.Aj Afanasiev Nikitin veľmi ostro oddeloval ČÍNU A KITAJ : “ A OD ČÍNY DO KITAJA SA IDE PEŠI 6 MESIACOV A MOROM 4 DNI “.

Možno bude aj pokračovanie...
Poslední úprava: 26. zář 2013 10:46 od Dušan.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: martinn1983, Ramiannka, Metod J. Sláv, Jozef Stanislav VŠ, Atamann, samomirus

Tatar a či Tartar? 26. zář 2013 11:37 #994


  • Příspěvky:984 Obdržená poděkování 1687
  • Avatar uživatele ivko
  • ivko
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 60
Ešte ku Hunom: po bitke pri Katalánskych poliach, ktorá skončila obrovským krvipreliatím na oboch stranách, a nerozhodne, bez víťaza, sa Attilove vojská pobrali na juh a na východ, ale niektorým skupinám vojakov sa v Alpách zapáčilo, a ostali tam. Potomkovia Hunov žijú v niektorých oblastiach dodnes, majú stále svoje zvyky, i keď prijali kresťanstvo, niektoré obrady robia pod holým nebom.Ostal im aj atavizmus (deťom rastú vo väčšej miere, ako Európanam) malé kožovité výrastky (chvostíky)...
Videl siom to počas môjho ročného pobytu v Londýne v jednom histirickom dokumente na BBC. A že by to boli nejaké veľmi aziatské prvky, to povedať nemožno, i keď určite dochádzalo k miešaniu obyvateľstva.
Aj v okrese Bardejov sú dediny, kde žijú potomkovia "Tatárov", črty tvárí sú ešte naozaj trochu ázijské.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv, Atamann

Tatar a či Tartar? 26. zář 2013 12:51 #996


  • Příspěvky:5585 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Nielen v Alpách , akle aj vo Francii sa dodnes v pár dedinách rodia deti s "ázijským flakom na zadku" -neviem či som to nepostoval na starej Ramienke.Niečo - čo sa Maďarom nedeje ani náhodou B)

Možno by sme namali byť ako oni a miešať hrušky s jablkami.Možno by si Huni zaslúžili vlastné vlákno.Je o čom písať...
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv, Jozef Stanislav VŠ

Tatar a či Tartar? 26. zář 2013 14:47 #997


  • Příspěvky:5585 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
pokračovanie :

" Ešte N.A. Morozov v 6 diele svojej práce “Christos” sa zaoberal škrupulóznou previerkou “najstarších” Čínskych astronomických kroník- ktoré ”akože” pochádzali až z r.2650 pnl.Ukázali sa podivné veci. V Číne NIET písomných materiálov na túto tému spred 16 st. Dokonca niet ani opisov astronomických inštrumentov a na území Číny sa nenašli žiadne astronomické observatóriá.Poprvýkrát sa čínske spisi objavenia komét publikovali európanmi v 18-19 st.Spisu nesú stopy opisovania jeden od druhého a doplňovania od európskych editorov.To znamená - európsky vedci dopĺňali čínske zdroje európskymi materiálmi.
Napríklad imperáori ČŽAO-LE-DI , VEN-DI a DA-DI, vládli vraj v jednom roku.A po,pravde JASNO-OSTRÝ-CÁR, LITERÁRNY -CÁR a VEĽKÝ -CÁR a meno U-DI označuje VOJENSKÝ -CÁR - čiže to vyzerá na súpis titulov jedného človeka.

Paraleli medzi Rímskym impériom a Kitajom sú priam fascinujúce.

Začiatok 3 st. nl. : Rímske impérium končí svoju existenciu.V neustálich občianskych vojnách .Nastal čas “vojenských imperátorov”.

V tom istom čase v Kitaji v občianskych vojnách hinie imperátor CHAŇ. K moci sa dostali negramotní a morálne rozložení vojaci.

V Ríme sa k moci dostáva príbuzná imperátora Karakallu Julia Mese.Jej vládnutie je krvavé.Nakoniec je zabitá.

V tej dobe aj v Kitaji k moci prichádza žena jednoho z imperátorov “ energická a surová”.Napravo a na ľavo prelieva krv.Končí zamordovaná.

Začiatkom 4 st. sa Rímske impérium delí na Západnú a Východnú časť.
To isté sa dejeje v KITAJI.Impérium CZIŇ sa delí na západné a východné...

Rímske impérium bojuje s HUNMI.
Kitaj bojuje s CHUN-NU.

Západná časť impéria je dobytá Germánmi a Hunami.
Kitajská Západná LJAN je dobitá CHUN-NU.

V oboch impériách vládne v tej dobe veľmi mladý imperátor. "

(prekladám- nemal som čas si to overiť..)
Poslední úprava: 26. zář 2013 21:05 od Dušan.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ramiannka, Metod J. Sláv, Jozef Stanislav VŠ, Atamann, samomirus

Tatar a či Tartar? 26. zář 2013 15:06 #998


  • Příspěvky:5585 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
A čo že sa deje v KITAJI v 1722 roku ? “ MANDŽURSKÍ páni zostavili zvláštnu komisiu pre zostavenie histórie predchádzajúcej dinastie MIN.Opozícia sa nechcela zmieriť s takýmto vysvetlením a preto sa objavili “osobité” histórie Minskej dinastie...

Vládcovia odpovedali vezením, zatíkaním, vyhnanstvom...Nevhodné pre mocnárov knihy sa konfiškovali a likvidovali. Medzi 1774 a 1782 r. sa 34 x organizovala konfiškácia akýchkoľvek písomných záznamov ! Od 1772 r. platil zákon o odovzdaní akýchkoľvek tlačených kníh v KITAJI . Pokračovalo to 20 rokov. Za niekoľko rokov bolo 3457 titulov znovu vytlačených v novom vydaní a ostatných 6766 bolo len zaznamenaných v katalógu.V podstate to bola grandiózna operácia na falzifikáciu histórie cez knihy.V nových knihách zmizli všetky “nevhodné” časti a menili sa aj nazvania kníh.” (Citované z “VSEMIRNAJA ISTORIA 10 diel. vydaná akadémiou vied ZSSR)

V 60-70 tich rokoch minulého storočia putoval po severných oblastiach Kitaja archimandrit P.I.Kafarov-hlava ruskej pravoslávnej misie v Pekingu.Živo sa zaujímal o históriu Kitaja a legende o veľkom čínskom múre.Poctivo hľadal a... nič nenašiel.Kitajský múr v dnešnej podobe bol asi postavený ..Maom.Pre tým tam bolo len niekoľko polorozpadnutých valov...
Poslední úprava: 26. zář 2013 15:08 od Dušan.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: martinn1983, Ramiannka, Metod J. Sláv, Jozef Stanislav VŠ, Atamann, samomirus

Tatar a či Tartar? 26. zář 2013 15:28 #999


  • Příspěvky:5585 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Takže “Mongoli” nedobívali KITAJ ! Presnejšie , možno aj hej - no nie ten - nie tú ČÍNU - ale KITAJ ZLATEJ ORDY !
Mesto KARAKORUM -hlané mesto impéria ČINGIZ-CHÁNA “klasická” teória “Mongolo-Tatárskeho Impéria ” hľadá toto mesto kdesi v Mongolských stepiach.Samotné slovo KARAKORUM - je tureckého pôvodu a v preklade môže znamenať “severný Krym”. Cestovné zápisky -pamäti Guioma RUBRUKA-účastníka vyslancov francúzskeho kráľa Ludovíta Svätého 1253 k veľkému "Chánovy Mongolov "hovoria , že do KARAKORUMU ide ---cez ČIERNE MORE, TAVRIDU a DONSKÉ STEPY. Vracia sa .... cez DERBENT a ARMÉNSKO .

ÚPLNE NORMÁLNY SMER AK JE KARAKORUM NIEKDE NA VOLGE - ALEBO V SEVERNOM KRYME.

Ak však Karakorum leží niekde v Mongolských stepiach- po takej ceste k nemu nijako nedôjdeš...
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv, Jozef Stanislav VŠ, Atamann, samomirus

Tatar a či Tartar? 26. zář 2013 17:40 #1005


  • Příspěvky:1516 Obdržená poděkování 1054
  • Avatar uživatele Jozef Stanislav VŠ
  • Jozef Stanislav VŠ
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 43
Niečo ako perzská výprava s obrovskou armádou do "Ázie".
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv

Tatar a či Tartar? 26. zář 2013 17:43 #1006


  • Příspěvky:1516 Obdržená poděkování 1054
  • Avatar uživatele Jozef Stanislav VŠ
  • Jozef Stanislav VŠ
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 43
Dušan napsal:
Nielen v Alpách , akle aj vo Francii sa dodnes v pár dedinách rodia deti s "ázijským flakom na zadku" -neviem či som to nepostoval na starej Ramienke.Niečo - čo sa Maďarom nedeje ani náhodou B)

Možno by sme namali byť ako oni a miešať hrušky s jablkami.Možno by si Huni zaslúžili vlastné vlákno.Je o čom písať...

To znamenie nemusí byť na zadku, ale v oblasti krížov.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv, Atamann

Tatar a či Tartar? 26. zář 2013 17:50 #1008


  • Příspěvky:5585 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
... :P obrazne myslené "zadok"...
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Metod J. Sláv

Tatar a či Tartar? 26. zář 2013 17:52 #1009


  • Příspěvky:5585 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Vtrhnutie do EU.

V marci 1241 “Tatári” vtrhli do EU dvoma smermi cez Poľsko.Prepadli Sandomir,Vroclav a Krakov kde nabrali kopu koristi.Po tom ako boli pod Opoliem porazené sliezske oddiely obe útočné vetvy sa spojili a pustili na mesto Legnica.Tam im cestu prehradil Henrich Nábožný II- hercog sliezsky, malopolský a veľkopolský s 10 000 armádou.V bitve poliaci škaredo prehrali .”MONGOLI” VYHRALI POMOCOU AKÉHOSI DIVNÉHO A NEZNÁMEHO DYMU (!!!!!) MOŽNO TZV.”GRÉCKYM OHŇOM. (prosím pekne - negramotní Mongolskí pastiery..poz.prekl.)

citát z Lizlova : “ a keď uzreli tatarina ktorý vybehol pred vojsko so znakom kríža a na vrchole toho kríža bola hlava s dlhou vlajúcou bradou a z úst jej hnusný smradľavý dym vanul na poliakov - všetci sa preľakli a v panike sa pustili bežať kto kde mohol- tak boli porazení.”

Po víťazstve v Poľsku však ani v Čechách , ani v Uhrách ani v Chorvátsku ani v Dalmácii sa “Tatári” nesnažia podriadiť si krajinu.Nikoho neobťažujú daňou, nerobia z nich vazalov, nedosadzujú svoju administráciu. Niet tu žiadneho vojenského cieľa-čisto vojenský prechod krajinou ktorý bohvie prečo mal vzťah k činnosti FRIDRICHA II HOHENŠTAJNA imperátora Svätého rímskeho impéria nemeckého národa a kráľom Sicílie (do Sicílie patrilo vtedy aj južné Taliansko) .Z akéhosi dôvodu “divokí” “Mongoli” spolupracovali s Fridrichom II v jeho vojne s Rímskim pápežom GRIGORIJOM X.

POĽSKO, ČECHY A UHORSKO -BOLI NAPADNUTÉ A “SPUSTOŠENÉ” “TATÁRMI” .... BOLI V KONFLIKTE NA STRANE PÁPEŽA !


Vo vtedajšej EU bola šírená zvesť o tom , že sa Fridrich II tajne spojil s “Tatármi” a snažil sa s ich pomocou poraziť pápežovu moc.Po tom čo sa vrátili “Tatári” na Rus v 1242 napadli pápežom štvaní križiaci Fridricha II a zorganizovali krížové pochody , ktoré vzali útokom hlavné mesto AACHEN- aby tam mohli korunovať “svojho” imperátora.
Poslední úprava: 26. zář 2013 21:09 od Dušan.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ramiannka, Metod J. Sláv, Atamann, samomirus
Vygenerováno za 0.373 sekund


Copyright © 2013.Ramiannka All Rights Reserved.