Nepoznaná História

Main Menu

Login Form

paypal

  • Currency:
  • Amount:

Counter

02260302
Today
Yesterday
This Month
All days
207
124
5027
2260302
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Správy z domova

Správy z domova 05. kvě 2021 22:56 #19416


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
"V Rusku si lidé pamatují na hrdinství slovenských vlastenců.
V Moskvě předali věčný oheň Slovensku"

www.slovanskenoviny.sk/v-rusku-si-lide-p...ecny-ohen-slovensku/
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Správy z domova 09. kvě 2021 22:20 #19431


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
Část zprávy je pro hosty skrytá. Pro zobrazení celé zprávy se prosím přihlašte nebo registrujte.
Poslední úprava: 09. kvě 2021 22:20 od Ramiannka.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Atamann

Správy z domova 22. kvě 2021 08:05 #19483


  • Příspěvky:290 Obdržená poděkování 439
  • Avatar uživatele Atamann
  • Atamann
  • VIP EXPERT
  • OFFLINE
  • Karma: 32
Plánovaný separatizmus pre územie „Južné Slovensko“


Plánovaný zámer v Programovom vyhlásení vlády Slovenskej republiky na roky 2021 – 2024 smeruje v konečnom dôsledku k strate suverenity a rozpadu Slovenskej republiky, etnickým konfliktom a sústavnému chaosu a neistote slovenského obyvateľstva na celom území štátu. Súčasná vláda sa neohrozene zahráva nielen so zdravím a životmi, ale aj národnou a politickou existenciou Slovákov.

„Vláda prijme zákon o postavení národnostných menšín, ako jeden z prostriedkov spomalenia asimilácie príslušníkov národnostných menšín a záruku uplatňovania menšinových práv vyplývajúcich z Ústavy SR. Zákon bude upravovať postavenie národnostných menšín a dôsledne aplikovať a precizovať ich práva garantované Ústavou SR,“ píše sa vo vyhlásení pod názvom Národnostné menšiny.

Bolo by naivné myslieť si, že zákon o národnostných menšinách sa bude prijíma pre uvedené dôvody. Vopred a s istotou uvádzam, že pôjde o ďalšie navyšovanie menšinových práv smerujúcich k ďalšiemu postupnému strácaniu kontroly štátu nad južnými územiami a ďalšiemu obmedzovaniu ústavných zákonov slovenskej väčšiny – právo na riadenie verejných záležitostí, účasť na riadení výchovno-vzdelávacieho procesu škôl s výučbou v štátnom jazyku, účasť na riadení jazykovej situácie a ďalších základných ľudských práv a slobôd. Na spomalenie asimilácie a záruky uplatňovania práv menšín dobre funguje existujúcich 27 zákonov. Dokazujú to pravidelné hodnotiace správy Úradu splnomocnenca vlády SR pre národnostné menšiny, poznatky z terénu a vedecké výskumy. Posledná správa úradu o postavení a právach menšín za obdobie 2019 – 2020 sa hrdo chváli, ako sa zlepšuje napĺňanie príslušných noriem v oblasti uplatňovania menšinových práv. Podstatou zákona sú úplne iné fundamenty.

Dve nebezpečné autonómne jadrá

Separatistický zámer zákona o národnostných menšinách Úradu splnomocnenca vlády SR pre národnostné menšiny jasne definuje autonómne prvky a postupnú územnú izoláciu zvrchovaného slovenského územia od štátu. Pre maďarské separatistické elity je cieľovým vzorom autonómna oblasť Južné Tirolsko. Existujúci Fond na podporu kultúr národnostných menšín (Kultminor) predstavuje istý celoslovenský autonómny prvok, navrhovaný zámer zákona však počíta s autonómnymi prvkami aj na úrovni južných VÚC a obecných samospráv, ktoré budú uplatňovať menšinové práva. Ďalšia inštitucionalizácia sa bude vzťahovať na akúsi celoštátnu a regionálnu sieť maďarskej jazykovej polície, ktorá bude kontrolovať a dohliadať na povinné používanie menšinového maďarského jazyka Slovákmi a udeľovať im pokuty.
Skutočne ide o existenciu Slovenskej republiky
Priznanie bežných, ustálených práv národnostným menšinám nie je nič mimoriadne a je v súlade s medzinárodnými a európskymi zmluvami a dohovormi. V súvislosti však s dlhoročnou nečinnosťou slovenských štátnych orgánov, ignorovaním novodobej plazivej maďarizácie, korupciou, politickým obchodovaním v neprospech národno-štátnych záujmov a následne katastrofálnym stavom na juhu SR a v kontexte so štátnou revizionistickou, ale aj utajovanou iredentistickou činnosťou Budapešti, jej exteritoriálnou legislatívou v rozpore s medzinárodným právom, stálymi požiadavkami na Slovenskú republiku v rozpore so všeobecným a medzinárodným chápaním dobrých susedských vzťahov, príliš častým porušovaním a nedodržiavaním medzištátnych dohôd, radikálne rozdielnym chápaním sveta, národa a štátu, ale aj vzhľadom na ešte stále čerstvú slovenskú dejinnú pamäť – najmä päť maďarských vojenských okupácií zvrchovaného slovenského územia, maďarizáciu a trvalú nadradenosť, nemôžeme vnímať nové vládne vyhlásenie inak ako separatistické, spejúce k rozvracaniu štátu, vlastizrade a smerovaniu Slovenskej republiky k zániku.

www.hlavnespravy.sk/planovany-separatizm...ne-slovensko/2542926
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Správy z domova 22. kvě 2021 08:40 #19484


  • Příspěvky:290 Obdržená poděkování 439
  • Avatar uživatele Atamann
  • Atamann
  • VIP EXPERT
  • OFFLINE
  • Karma: 32
O čom hovorila skupinka na konšpiračnom stretnutí v pivnici SIS? Čo nám to prezrádza o momentálnom fungovaní štátu?

Ľudia, ktorí sa v takom zložení vôbec nemali stretnúť, sa stretli na mieste, kde sa vôbec nemali stretnúť, aby hovorili o veciach, ktoré im v takomto zložení vôbec nepríslušalo riešiť. Pripomína vám to štandard demokratického štátu? Alebo že by skôr juntu nejakej banánovej krajiny?
Stretli sa v podzemí, v miestnosti, ktorú nazývajú „pivnica“, aby nikto nepočul, o čom sa rozprávajú. Predtým nepochybne odložili mobily, aby ich naozaj nikto nemohol odpočúvať.
Pre úplnosť, stretnutia sa mali zúčastniť: prezidentka Zuzana Čaputová, predseda Národnej rady Boris Kollár, predseda vlády Eduard Heger, generálny prokurátor Maroš Žilinka, špeciálny prokurátor Daniel Lipšic, minister vnútra Roman Mikulec, ministerka spravodlivosti Mária Kolíková, riaditeľ Slovenskej informačnej služby Michal Aláč, prezident Policajného zboru Peter Kovařík a riaditeľ Úradu inšpekčnej služby Ministerstva vnútra Adrián Szabó.
Keď sa stretnú traja najvyšší ústavní činitelia, zvyčajne ide o najvyššie štátne záležitosti, presahujúce rámec jednotlivých rezortov. Čo také spolu riešili títo všetci ľudia?
Ak by naozaj išlo o to, o čom hovorila prezidentka, a čo je oficiálnou verziou toho, o čo malo na stretnutí ísť, teda o nejaké nezákonné postupy pri vyšetrovaní niektorých káuz, tak by to predsa bola vec konkrétnych rezortov. Je absolútne neodôvodniteľné, prečo by sa mali takéhoto stretnutia zúčastňovať najvyšší štátni predstavitelia, ktorých sa neporiadok v polícii či prokuratúre vôbec netýka.
Prezidentka a šéf parlamentu budú vyšetrovať? A budú aj zatýkať?
Čo má prezidentka spoločné s prácou polície, s operatívou týkajúcou sa živých prípadov policajného vyšetrovania? Aby nemala zle z toho, že strká nos do živej policajnej práce, tak sa nepresvedčivo vyhovárala, že stretnutie bolo o nejakej spolupráci. Lenže prečo by sa to potom konalo v supertajnej pivnici? Jej argumentácia je v každom prípade neudržateľná.
A podobne, čo na stretnutí hľadal predseda parlamentu? V mene koho tam bol? V mene Národnej rady? Čo má parlament ako inštitúcia spoločné s nezákonnosťou pri pochybeniach vyšetrovateľov pri ich práci? A ak tam bol ako predseda hnutia Sme rodina, tak potom prečo tam neboli aj predstavitelia iných parlamentných, alebo aspoň koaličných strán?
Keby išlo o niečo iné ako o vnútroštátne veci, napríklad o blížiacu sa nejakú fatálnu medzinárodnú katastrofu, tak by sa na stretnutí museli zúčastniť ministri obrany či zahraničia. A preto tu je ťažko hľadať iné vysvetlenie, než že ide o nejaké vnútroštátne svinstvo, do ktorého sú zatiahnutí všetci. Keby to tak nebolo, tak by si veci vyriešil minister vnútra sám, prípadne by to nepresiahlo oblasť pôsobnosti vlády či justície.
Nešlo tu o nič iné, než o obídenie štandardných komunikačných štruktúr a postupov, ktoré je úplným popretím princípu nezávislosti polície, resp. súdnej moci ako jednej z troch zložiek moci v štáte. Ak sa museli stretnúť v takomto nezvyčajnom formáte, zdá sa, že tejto koalícii naozaj vážnym spôsobom tečie do topánok.
Rozpad štátu v priamom prenose?
Vidíme, že tu sa už stráca funkčné zaradenie jednotlivých ľudí, stráca sa nezávislosť jednotlivých zložiek moci v štáte a začína sa ukazovať pravá podstata toho, o čo tu v skutočnosti ide: o rozdelenie na „my“ a „oni“.
Takéto konšpiračné pomery oveľa viac než štandardné fungovanie civilizovaného európskeho štátu pripomínajú realitu nejakej juhoamerickej junty, ktorá si rozdáva funkcie podľa toho, ako kto vie strieľať, alebo stretnutie zbojníkov, ktorí sa radia, kam mŕtvolu zakopať.
Stretnutie tejto konšpiračnej skupiny (môžeme ju nazvať trebárs Čaputovci – keď boli Danišovci, Sýkorovci, Piťovci či Takáčovci, tak prečo nie Čaputovci?) je ďalším signálom o tom, že sa štát rozpadá zvnútra, že formálne štruktúry sú iba vonkajšou škrupinkou, pod ktorou nie je nič iné, než obyčajný mocenský boj.

www.hlavnespravy.sk/o-com-hovorila-skupi...govani-statu/2547140
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Dušan

Správy z domova 31. kvě 2021 13:43 #19508


  • Příspěvky:1502 Obdržená poděkování 1053
  • Avatar uživatele Jozef Stanislav VŠ
  • Jozef Stanislav VŠ
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 43
Náš Ján Lazorík vysvetľuje, Levočské vrchy, Minčol, Torysa, na sv. Jána, tance, bačovské piesne, tzv. Ovčí vzdych, sv. Michal a pod., cenný dokument 2015, 45:38 min.:
Poslední úprava: 31. kvě 2021 14:32 od Jozef Stanislav VŠ.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

PLUKOVNÍK JÁN DIBALA 04. úno 2022 23:53 #19886


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
Slováci už majú skúsenosť s okupačnými vojskami, ktoré tu boli 40 rokov. Veríte, že v prípade prijatia zmluvy americkí vojaci opustia územie SR dobrovoľne a bez problémov?
Bývalý „dočasný“ nájomník tohto letiska nám umožnil, aby tu mohlo paralelne pôsobiť aj civilné letisko, aby tu mohli lietať aj športové lietadlá, že sme tam ako výsadkári mohli skákať padákom, tam sa organizovali celoštátne letecké dni a hlavne, že sa tam mohli stretávať bývalí odbojári, občania a ostatní záujemcovia o lietanie. Nová „dočasnosť“ prenájmu, vlastne predaja tohto letiska je formálne stanovená na 10 + 1 rokov, ale podľa skúsenosti zo sveta, kam prišla americká noha, len veľmi ťažko a s následkami pre prenajímateľa sa poberala preč. Na Kube si takto USA prenajali tiež na desať rokov základňu Guantánamo, kde bez rozsudku za krutých podmienok väznia nepohodlných ľudí. Kuba už viac než štyridsať rokov márne žiada o ich odchod z vlastného územia. Bojím sa, že podobný osud bude čakať aj naše letisko Sliač. Ústavný právnik Ján Drgonec tvrdí, že ak bude táto zmluva podpísaná, existuje dôvod na obavy, že bude v neprospech SR. V 19. storočí boli v USA podobné indiánske zmluvy, ktoré vláda uzatvárala s indiánskymi kmeňmi As long as the grass shall grow (ich platnosť trvá, „dokiaľ porastie tráva“). Lenže my nie sme Indiáni!

zdroj:
www.extraplus.sk/clanok/plukovnik-jan-di...j8XuT_AMRdFUG5pUxreo
Poslední úprava: 29. čen 2022 21:44 od Ramiannka.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Správy z domova 29. čen 2022 21:47 #20205


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
Aktualizované Správy z domova....
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Správy z domova 29. čen 2022 22:10 #20206


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
Zo Slovenska prúdi na východ vojenská technika, Slováci nič …....
Na Betliari vejú Ukrajinské vlajky, Slováci nič …
Na mnohých benzínových pumpách už nie je palivo, Slováci nič …...
Dvojciferná inflácia, Slováci nič …...
Slovenská vláda si nakúpi letenky za 40 miliónov asi pre istotu, Slováci nič …..
Už teraz sa vie, že nebude plyn na zimu, ale ešte je leto, tak Slováci nič …..
Už sa vie, že na očkovanie sa umiera, je tu čoskoro ďalšie kolo, Slováci nič …...
Už teraz viac, ako polovica Slovákov nedokáže vyžiť, Slováci nič …....
Na Ukrajinu sa posielajú miliardy, na Slovákov nie je, špajza je prázdna, Slováci nič …...
Preto si Slováci nezaslúžia nič, nebudú mať nič, nebudú vlastniť nič, kto nevie ubrániť svoju krajinu, svoju rodinu, svoje deti a rodičov, svoj majetok, svoju budúcnosť si NIČ ani nezaslúži. Áno Slováci si nič nezaslúžia, len dobre padnúť na hubu. A možno ani to nepomôže. Nikde nevejú ukrajinské vlajky len na Slovensku a v Česku.
Je neskutočné, že takto so sebou nechajú Slováci manipulovať. Iný národ by bol denne v uliciach a Slováci čušia. Opäť budú len paholci, ako za Rakúsko Uhorska. Ak vôbec budú....
289441710_10221132074756930_4046833306500861221_n.jpg

„Nič natoľko neodcudzí človeka od vlasti, ako keď niet v nej spravodlivosti.“ — Jonáš Záborský

prišlo mailom
Poslední úprava: 29. čen 2022 22:11 od Ramiannka.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: p.hanic

Záborský - Koukolík 30. čen 2022 04:31 #20217


  • Příspěvky:1648 Obdržená poděkování 2807
  • Avatar uživatele p.hanic
  • p.hanic
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 73
„Nič natoľko neodcudzí človeka od vlasti, ako keď niet v nej spravodlivosti.“ — Jonáš Záborský

"Základným predpokladom kooperácie je mať možnosť potrestať parazita." - Prof. Koukolík
(je to neurofyziologická vlastnosť, danosť, predpoklad ... dané genetický)
Poslední úprava: 30. čen 2022 04:32 od p.hanic.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Správy z domova 30. čen 2022 21:30 #20223


  • Příspěvky:5572 Obdržená poděkování 7736
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Část zprávy je pro hosty skrytá. Pro zobrazení celé zprávy se prosím přihlašte nebo registrujte.
Poslední úprava: 30. čen 2022 21:31 od Dušan.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ramiannka
Vygenerováno za 0.453 sekund


Copyright © 2013.Ramiannka All Rights Reserved.