Nepoznaná História

Main Menu

Login Form

paypal

  • Currency:
  • Amount:

Counter

02267851
Today
Yesterday
This Month
All days
140
215
7026
2267851
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: História našich predkov

História našich predkov 03. kvě 2021 10:48 #19404


  • Příspěvky:1649 Obdržená poděkování 2807
  • Avatar uživatele p.hanic
  • p.hanic
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 73
p.hanic napsal:
Jozef Stanislav VŠ napsal:
Kladiem si otázky:
Komu alebo čomu prospeje táto nová chronológia?
Prečo sa objavila práve teraz, v tomto období vzostupu analýzy DNA?
Analýza DNA, môže byť spochybňovaná toujto novou chronológiou, ak vôbec bude schopná?

prospeje to Slovanom, nám ... prospeje to poznaniu "istiny" pravdy o histórii ľudstva, o histórii civilizácií
vývoj exaktných vied napreduje, navzájom sa podporujú a dopĺňajú ... je to evolúcia vedných smerov
DNA a NCH sa navzájom dopĺňajú, je vylúčené, aby si protirečili!

*20210503 12:41 - prospeje to priblížiť sa k pravde, ak nie priamo k spoznaniu pravdy

korektúru textu som spravil z dôvodu tejto pasáže v príspevku *19398
...
Dalším pevným pilířem univerzální historie je doba bronzová, která tu údajně byla před 3 - 5 tisíci lety. K odlití bronzu potřebujete 90% mědi a 10% cínu. Prosté. Ano, jenže technologie extrakce cínu z horniny byla objevena až ve 14. století našeho letopočtu. Scaligerovi poplatní chronologové se vůbec neobtěžovali poradit s chemiky.
....
14.století nesedí - pre naše územie a Mykény - egejské "antické" Grécko !
muselo to byť pred rokom 1259 - možno i 100 rokov! - výbuch sopky Thera - Santoriny
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

História našich predkov 03. kvě 2021 10:52 #19405


  • Příspěvky:5583 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Komu prospeje vedomie, že doba bronzová NEMOHLA byť pred dobou ŽELEZNOU ?

Komu prospeje vedomie, že 80 % (minimálne) "starovekých " pamiatok má vyztuženie zo železných koľajníc a roxorovej armatúry ?

Komu prospeje vedomie, že podstatná väčšina sôch (ak nie všetky), ktoré poznáme z Egypta, Grécka, či aj Renesancie sú odliate v umelom kameni ?

Komu prospeje vedomie a totálne falošné všeobecné presvedčenie, že komunistický prevrat zvaný revolúcia nespôsbili RUSI v Rusku ?

Komu prospeje vedomie, že Vietnamskú vojna začala falošným útokom vietnamcov na americkú loď ?( to isté útok Japoncov na Pearl Harbore atď.)

Komu prospeje vedomie, že prevrat v 89 nespôsobila demonštrácia "študentov" a falošné úmrtie jednoho z "nich" ?

Komu prospeje vedomie, že dvojičky, dieru v budove pentagonu a fiktívnu jamku plnú odpadu so skládky nespravila partička arabov ?

Komu prospeje vedomie, že CELÝ TENTO FAŠISTICKO/NACISTICKÝ CIRKUS ktorý zažívame s chorobou, náhubkami, manipuláciou s občanmi zákazmi a príkazmi, očkovaním- proste VEĽKÝM RESETOM je PODVOD ?!!

A mohlo by sa pokračovať donekonečna. Pričom všetko vymenované je dokázateľný podvod, nie konšpirácia !
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ramiannka, slovien, lesana

História našich predkov 25. kvě 2021 16:58 #19497


  • Příspěvky:1511 Obdržená poděkování 1053
  • Avatar uživatele Jozef Stanislav VŠ
  • Jozef Stanislav VŠ
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 43
Z pohľadu p. Hrnka o našich dejinách a komentáre k tomuto dialogu:

Slovanská civilizácia sa zrodila na princípoch rímskeho práva a kresťanských hodnotách – Anton Hrnko
Dialóg
…termín Magyar z r. 1842…
Diskusia (prvá diskutérka je určite magyárka ako Brno):
little susie před 3 hodinami
Macedónsky dialekt nemá nič so slovenským jazykom. Ani so žiadnym slovanským. Macedónčania nie sú Slovania. Inak super video, fakty, ktoré sa pomaly vypúšťajú, čo je veľká chyba!!
Gnóza před 22 hodinami (upraveno)
Vážený pán Hrnko. Naučte sa dejiny. Slovanská civilizácia - Veľká a Malá Tartária, ak vám to niečo hovorí, existovala mínimále 6000 rokov pred Rýmskou ríšou a existuje podnes, hoci tzv. židokresťanstvo sa označuje za civilizáciu, ktorá je postavená na krvi, vydieraní, genocíde atď. Táto tzv. západná alebo aj židokresťanská civilizácia doviedla svet do tohto marazdu, ktorý je teraz. Nie nadarmo Tesla a Maria Orsič tvrdili, že každá cirkev je záhubou civilizácie a že tomu tak je, to je dnes vidieť v priamom prenose. Tzv. vierozvedcovia - Cyril a Metod - boli najskôr školení u Chazarských židov a až potom prišli na Veľkú Moravu, do Nitrianského Kniežactva, pre ktorú boli skôr záhubou ako pozitívnym prínosom. My sme totiž už mali svoje písmo 6000 rokov pred nimi, nehladiac na to, že z pôvodného slovanského písma odstránil písmeno "ja", ktoré sa ešte nachádza v ruskej azbuke, a ktoré značí spojenie s Kozmom, Vesmírom, alebo ak chcete spojenie s Bohom. A takto by som mohol pokračovať ďalej. Jedno je skutočnosťou, že aj vojny a všetky revolúcie - VOSR ,atď. - boli určené na likvidáciu Slovanov, takže skutočná genocída sa pácha na Slovanoch a nie na iných národoch, tak ako sa to mylne hovorí a presadzuje dnes. Preto vás prosím, naštudujte si aspoň trochu dejiny a potom sa k tomu vyjadrujte.Ďakujem.
Poslední úprava: 25. kvě 2021 16:59 od Jozef Stanislav VŠ.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

História našich predkov 06. čen 2021 14:59 #19521


  • Příspěvky:1511 Obdržená poděkování 1053
  • Avatar uživatele Jozef Stanislav VŠ
  • Jozef Stanislav VŠ
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 43
Patrí sem i história našich rodákov v Srbsku, v Chorvatsku, v Maďarsku, v Rumunsku, v Buľharsku.Tie abecedné názvy dedín vpravo majú po kľuknuťí svoju históriu o našich.
www.slovackizavod.org.rs/kultura-i-sira-javnost/kulturna-mapa
Problematike sťahovania Slovákov na Dolnú zem a osídľovania Banátu, Báčky a Sriemu sa venoval aj známy slovenský historik a petrovský rodák Ján Sirácky, ktorý prvé začiatky sťahovania umiestňuje do druhej polovice 17. storočia. Podľa neho, v tom období mnohí poddaní, najmä zo severnejších stolíc Slovenska, opúšťajú svojich zemepánov a odchádzajú do južnejších slovenských stolíc, niektorí i ďalej na juh, do stolíc, ktoré sú dnes na území Maďarskej republiky. Tieto pohyby možno považovať za začiatky sťahovania Slovákov na Dolnú zem, ktoré zosilneli najmä v prvej polovici 18. storočia, ale pokračovali i v druhej polovici a doznievali celé 19. storočie. Následkom toho vzniklo na Dolnej zemi v oblastiach medzi Dunajom a Tisou, v békešskej oblasti, čiastočne aj v terajšom severovýchodnom Maďarsku, ako aj v Báčke, Banáte a v Srieme (dnes vo Vojvodine – Srbsko) pomerne silné slovenské osídlenie. Menšie skupiny Slovákov sa osadili v dnešnom Rumunsku (v okolí Nadlaku), Chorvátsku (v okolí Našíc) a v Bulharsku (v okolí Gornjej Mitropolje).
Poslední úprava: 06. čen 2021 15:02 od Jozef Stanislav VŠ.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: slovien

Literárny (dvoj)týždenník 41-42/2.12. 2009 25. říj 2021 20:55 #19753


  • Příspěvky:1649 Obdržená poděkování 2807
  • Avatar uživatele p.hanic
  • p.hanic
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 73
Literárny (dvoj)týždenník 41-42/2.12. 2009 - História našich predkov
str.9 Zem skrytých pokladov – Hovoríme s archeológom Jozefom Vladárom.
….
Zlato spracovávané v Nižnej Myšly má pôvod v Slovesnkom Rudohorí.
Mesto zaniklo katastroficky, požiarom a všetky unikátne nálezy zostaly až do výskumu neporušené.

Výskum v Nitre, ako aj v Bratislave doložiteľne dokázal kontinuálny vývoj osídklenia od 6. tisícročia pred n.l. až do súčasnosti.
Teda sme dedičmi všetkých dávnovekých osídlení, nielen našich slovenských predkov od úsvitu našich národných dejín od sklonku 8.storočia.
Tieto hlbinné procesy vyše tisícročnej kontinuity doterajší stav bádania jednoznačne potvrdil a akceptuje ho aj európske bádanie.
Možno len súhlasiť s názorom historikov a jazykovedcov, že treba v mnohom a po novom objasňovať genézu slovenského národa, ktorý neskôr dokázal – a bez vlastnej štátnosti – zachovať si svoju kultúru, tradície a jazyk.
O neobyčajnom kultúrnom vzostupe v druhej polovici 8.storčia a na začiatku 9.storočia v predveľkomoravskom období nielen na strednom Dunaji, ale vôbec v kultúrach celej ranostredovekej včasnofeudálnej Európy priniesli významné doklady najnovšie výskumy v Bojnej a na Nitrianskom hrade.
J.Vladár: Bol som jedným zo signartárov stanoviska z 4.1.2009 .

Prekvapilo ma, že najväčší rozruch a kritiku vyvolalo pomenovanie predkov dnešných Slovákov – "starí Slováci", ale aj „spochybňovanie autochtónnosti Slovákov na vlastnom národnom a štátnom území, ich kontinuity, dejím kultúry a jazyka“.

Ak však rešpektujeme výsledky interdisciplinárnych výskumov, tak nemôžeme pochybovať o kontinuite, doložiteľnej od čias Pribinu. V dejinách treba hodnotiť a analyzovať fakty. … O nich možno diskutovať. Diskutovať možno o ich interpretácii a najmä sile argumentov. A to práve býva neraz „kameňom úrazu“.
Každý európsky národ, ktorý prežil, mal svojich predkov a ich označenie vo všasnom stredoveku nie je to isté, ako v säčasnosti. Ak sa niekto v stredoeurópskom priestore pozastavuje nad pomenovaním „starí Slováci“, prečo ho neirituje aj v iných prípadoch. Vedeckým pracovníkom ide o poznanie pravdivého obrazu našej dávnej – predslovanskej i národnej minulosti a nie o vytváranie mýtov. Vysokú úroveň kultúry od počiatkov nášho národného bytia potvrdili výsledky doterajších archeologických výskumov.
Sme tak, ako je to bežné v iných európskych krajinách, aj dedičmi všetkého, čo sa tu udialo od najstarších období osídlenia až do súčasnosti.
Neraz sa tvrdí, že máme nedotvorené, či nezavŕšené historické vedomie. Máme povinnosť ho formovať v iných dejinných podmienkach, v akých si ho dotvorili iné európske národy. Aj budúca Európa bude Európou národou.
A náš prínos do klenotnice kultúry sa musí pretaviť v jedinečnosti našej národnej identity a nie v jej rozplynutí
Poslední úprava: 25. říj 2021 20:57 od p.hanic.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Dušan, Jozef Stanislav VŠ, slovien

História našich predkov 02. lis 2021 14:54 #19756


  • Příspěvky:1511 Obdržená poděkování 1053
  • Avatar uživatele Jozef Stanislav VŠ
  • Jozef Stanislav VŠ
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 43
Nedalo mi to, aby som to tu nedal, keďže histéria sa opakuje:
Helmold z Bosau, Kronika Slovanů, Argo, Praha 2014, Kniha I., LXXXIV. Kapitola (84. kap.) Přibyslavovo obrácení, str.150-151, píše sa rok 1156: Když skončil svou řeč k lidu, promluvil Přibyslav, kterému ostatní přitakávali: „Tvá slova, ctihodný biskupe, jsou slova Boží a hodí se k našemu spasení. Jak však nastoupíme túto cestu, když jsme zapleteni do takových špatností? Abys mohl pochopit naše trápení, vyslechni trpělivě má slova. Lid, který vidíš před sebou, je totiž tvůj lid; svou tíseň ti tedy vyložíme po právu. Na tobě pak bude, aby ses nad námi slitoval. Naše knížata s námi totiž nakládají tak přísně, že pro daně a nesmírně těžké služby je pro nás lepší umřít než žít.1090--knížata stanovena říší. Hle, letos jsme my, kteří obýváme tenhle nepatrný koutek [země], zaplatili vévodovi celých tisíc hřiven a hraběti potom mnoho set [stejné mince]. Ještě jsme se nevypořádali a den co den jsme ždímáni a utlačováni až k úplnému vyčerpání. Jak se tedy máme věnovat tomu novému náboženství? My, jimž každý den hrozí vyhnání, máme stavět kostely a přijímat křest? Kdyby tak existovalo místo, kam bychom se mohli uchýlit! Když totiž překročíme [řeku] Trave, vida, vládnou tam podobně hrůzne poměry, přijdeme-li k Pěne, má se to tam obdobně.1091--podle Ž 139, 8. Co nám tedy zbývá jiného, než opustit zemi, vrhnout se na moře a bydlet ve vlnách? Čím se proviníme, jestliže po vyhnání z vlasti budeme působit neklid na moři a budeme získávat obživu od Dánů nebo kupců, kteří se plaví po moři? Cožpak to není vina knížat, která nás vyhánějí?“1092--Helmold Přibyslavovými ústy kritizuje světská říšská knížata.

Preklad do slovenčiny: Keď skončil svoju reč k ľudu, prehovoril Pribyslav, ktorému ostatní pritakávali: „Tvoje slová, ctihodný biskupu, sú slová Božie a hodia sa k našemu spaseniu. Ako však nastúpime túto cestu, keď sme zapletení do takých zlovôlí? Aby si mohol pochopiť naše trápenie, vypočuj trpezlivo moje slová. Ľud, ktorý vidíš pred sebou, je totiž tvoj ľud; svoju tieseň ti teda vyložíme po právu. Na tebe potom bude, abys´ sa nad nami zľutoval. Naše kniežatá s nami totiž nakladajú tak prísne, že pre dane a nesmierne ťažké služby je pre nás lepšie umrieť než žiť. 1090--kniežatá stanovené ríšou. Hľa, tohto roku sme my, ktorí obýváme tento nepatrný kútik [zeme], zaplatili vojvodovi celých tisíc hrivien a grófovi potom mnoho sto [rovnaké mince]. Ešte sme sa nevysporiadali a deň čo deň sme žmýkaní a utlačovaní až k úplnému vyčerpaniu. Ako sa teda máme venovať tomu novému náboženstvu? My, ktorím každý deň hrozí vyhnanie, máme stavať kostoly a prijímať krst? Keby tak existovalo miesto, kam by sme sa mohli uchýliť! Keď totiž prekročíme [rieku] Trave, vidno, vládnu tam podobne hrozné pomery, ak prejdeme k Pene, má sa to tam obdobne.1091--podľa Ž 139, 8. Čo nám teda zostáva iného, než opustiť zem, vrhnúť sa na more a bývať vo vlnách? Čím sa previníme, ak po vyhnaní z vlasti budeme pôsobiť nekľud na mori a budeme ziskávať obživu od Dánov alebo kupcov, ktorí sa plavia po mori? Či potom to nie je vina kniežat, ktorí nás vyháňajú?“1092--Helmold Pribyslavovými ústami kritizuje svetské ríšske kniežatá.

Zvýraznená veta jasne naznačuje možnosť akú využili slovenské kmene pred otrockými daňami franských kniežat, to boli morskí Varjagovia-Vikingovia baltského mora. Takto vznikali Vikingovia-Varjagovia.

Nejak to preškrtnutie nejde odstrániť.
Poslední úprava: 02. lis 2021 15:05 od Jozef Stanislav VŠ.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

História našich predkov 19. lis 2021 16:50 #19794


  • Příspěvky:1511 Obdržená poděkování 1053
  • Avatar uživatele Jozef Stanislav VŠ
  • Jozef Stanislav VŠ
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 43
Jan Kozák, hovorí o sebe, čím sa zaoberal, preklad, a vyučovanie sanskritu, o Biblii, našej situácii, objavenie 13 Naghamatských kodexov a o rannom kresťanstve a židovstve a jeho negatívnemu vzťahu k stromu života, ..., video 2:00:20:
Poslední úprava: 19. lis 2021 17:00 od Jozef Stanislav VŠ.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Dušan, p.hanic

História našich predkov 19. lis 2021 21:45 #19795


  • Příspěvky:5583 Obdržená poděkování 7737
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Pár podnetných slovných spojení-ÁRIJOVIA sa prihovárali bohu spevom-z toho ÁRIJA v opere. (P)BRAHMA je vraj SLOVO - čiže BRAHMÁN - BRAHMANI - sú vlastne SLOVANI. Je tam toho viac.

Problém s p.Kozákom je ale asi ten istý, ako s p.Hromníkom. Obaja majú dojem, že existuje niečo ako "Indoeurópan" a že celá tá masa VÉD, náboženkého panteónu a informácií je dielom domorodých Vindov či Dravidov. Hoci teda treba povedať, že p.Kozák priznáva pôvod kultúry viac menej prijachavším Árijom. Čo mu je ku cti. V každom prípade vďaka za znalca sanskrtu a jeho preklady. Umožňuje dostať sa ďaleko viac k detajlom.
Poslední úprava: 13. dub 2022 11:19 od Dušan.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

História našich predkov 21. lis 2021 13:42 #19796


  • Příspěvky:1511 Obdržená poděkování 1053
  • Avatar uživatele Jozef Stanislav VŠ
  • Jozef Stanislav VŠ
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 43
P. Kozák nám ukázal rôzne nálezy, s akým písmom, to neviem, vyzerá to ako pečate Mohendžo daro, Harappa? India a protoindia(?), ak beriem do úvahy, že India je stará civilizácia, staršia ako uhlie :P . Nezmieňuje sa, kedy tam bol šaivizmus, hinduizmus, budhizmus? Symbolizmus býka - vzkiesiteľa svetla poznania - Sóma-Hóma, z najstaršieho obdobia až 8. tisr. pr. n.l. tak to odhaduje.
Citujem: od 1:49:20 „...důležité nálezy z protoindického období, tzn. jsme v nějakém 5., 6., 8. tisícil. pr n. l., který dokazuje, že už v té době Indie byla plná toho kultu Sómy, kultu vykřesávání svetla, takže ten býček s tím zvonečkem a s tím obětníckym pohárem reprezentují tady právě tenhle ten kult sómy. Takže není pravda, a mýlí se všicky ti, kteří vykládají o tom, že Árijci přišli do Indie někdy na počátku 2. tisícil. pr. n. l. a že tam do té doby bylo jenom nějaké drávidské obyvatelstvo, žijící nějakým primitívnim způsobem života, tyhlety nálezy dokládají, že to tak nebylo....“ do 1:50:17.
Ukazuje býčie misky pre obetiny, z nášho stredoeurópskeho prostredia (severné Rakúsko a južné Slovensko) zo 4. stor. pr. n. l..
Ukazuje na nálezoch vyobrazené ženy-bohyne so dvihnutými rukami do tvaru W, v nich džiace hadov, alebo bez hadov, toto p. Kozák vôbec nespomína, že je to i symbol trojzubca boha Šivu.
Ak teda drávidský šaivizmus bol skôr, ako árijanský hinduizmus, Šiva s trojzubcom a s hadím náhrdeľníkom, bol jediným najvyšším bohom, ale p.Kozák o duchovnosti boha Šivu, ako ničiteľa nič nevie, alebo nechce vedieť, a tak nás balamúti, lebo to prevádza na fyzickú podstatu Šivu s hadom a jeho akože krvavej manželky Kálí, ako bohyne Zeme, s prirovnávaním ku krvavej Matke Zemi v Mexiku, čo je neakceptovateľné, lebo sám sebe protirečí, keď Arijov a Slovanov kladie na jednu stranu a Atlanticko-Americku koncepciu boja na druhú stranu. Vieme že, Káli je len jedna z mnohých podôb žien, ktoré sú obsiahnuté v Šivovi, ako je on v 108-1008 podobách obsiahnutí v sebe, ako samojediný.
Jeho citácia (pozri vyššie), je narážka na CAH-a. Má pravdu v jednom, býka Sóma - Hóma CAH nespomína vo svojej knihe vôbec, ani jeho funkciu, zdá sa, akoby indický Drávidi tohto býka neprijali, lebo majú býka Nándiho, ten má, ale inú funkciu. Soma v knihe CAH-a nie je býk a má inú funkciu (str.71, 240, 273, 335, 513, 748), a Svarog je na str. 112, 125, 511-514, 763.
P. Horák nepozná Drávidov, lebo by ich neprirovnával k primitívnemu obyvateľstvu, keď sa už vedeli plaviť po mori, čítať z hviezd, počítať, písať sangami a tak pod..

Perlička nakoniec, ak majú anglohovoriaci Word - Slovo a Words je Slová, tak aj Words-ni sú Slová-ni, a čo je Words-ci. ;), akože Vdc - Vodci - Vods(c)ovia B), r sa pri vyslovovaní stráca .
Poslední úprava: 21. lis 2021 20:04 od Jozef Stanislav VŠ.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

História našich predkov 04. pro 2021 09:39 #19803


  • Příspěvky:1511 Obdržená poděkování 1053
  • Avatar uživatele Jozef Stanislav VŠ
  • Jozef Stanislav VŠ
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 43
Prednáška prof. Homzu, ale len pár prispievateľov, dávam hlavne A. Dologa, ktorý si ,dovolil´ doplniť:
1. časť 36. 5. 2021 30:18
Môj komentár - Čo znamená tá pečať? Prof. Homza prednášateľ, vyzerá nevyspatý, žeby reakcia mejstrímu na histériu o naších dejinách. Ako je to u archeológov; A čo jazykovedci a tamilčina, či genetika.
Bes pred 2 mesiacmi Čiže ak sa do 15. storočia hovorilo Slovákom Slovania, ako sa vie, že kedy sa hovorilo o všetkých Slovanoch a kedy priamo o Slovanoch-Slovákov?

2. časť 31. 5. 2021 30:29
Alan Dolog pred 4 mesiacmi Pán profesor, ďakujem za to, že predstavujete triezvy prechod od teórie sťahovania národov k omnoho pravdepodobnejšíemu priebehu dejín. Teória sťahovania je už prežitkom a vy to cítite rovnako, ako mnohí, ktorí si všimli, že Rimania o žiadnom sťahovaní národov nepísali. Sťahovali sa najmä bojové družiny, ako ste správne naznačil. Prepáčte mi moju smelosť, ale k tomu, čo ste tu všetko povedal by som sa najradšej za vami rozbehol so svojimi dvoma knihami Naše dejiny úplne inak II. vydanie a Reppertum, voľné pokračovanie prvej. Píšem presne o tom, o čom ste tu hovoril. O konfederácii Slovanov a Gótov, ich vzájomnej symbióze, ale aj o bojoch medzi nimi. Ba je pravdepodobné, že som lokalizoval aj miesto, kde sa r. 477 odohrala bitka na rieke Bolia -boľavá = Ipeľ.

3. časť 5. 6. 2021 28:10
Jozef O. pred 5 mesiacmi Ja by som sa chcel opýtať či by ste v nejakej časti sa nemohli povenovať tomu menu Slovan a hlbšie to rozobrať pretože existuje niekoľko téz a sú zaujímavé :)
Odpoveď bola zmazaná, ale prečítať som to stihol: K tomu menu sa nebudeme už vracať, lebo….
Alan Dolog pred 4 mesiacmi Teším sa na ďalšie časti, pán profesor! Chcem ale poznamenať, že pravdepodobne všetky pomenovania - Longobardi, Gepidi, Anti boli pomenovaním vojenských skupín, rovnako ako je to s Drakmi - Thrákmi. Preto sa po nejakej bitke už nespomínajú - boli porazení, sila sa rozplynula a už sa o nich nepíše. Ku Gepidom ešte niečo. V Transylvánii panovala zhruba od r. 282 federácia Vandalov a Gótov, ktorá s Rímom urobila zmluvu. Oni raz žili v mieri a niekedy proti sebe bojovali. Najväčší boj bol na rieke Auha (vysvetľujem v knihe Naše dejiny úplne inak) pri usadlosti, ktorá dodnes existuje - Galtis = dn. Galtiu. V priestore existovalo viacero kmeňov, rodov, ktorí mali svoje mená. Známy sú Geti a Móci. Geti nosili nohavice (aj dnes na Podpoľaní hovoria nohaviciam geti!). Móci boli tí, čo nosili vrkoče - motané vlasy - Móci. Je treba zájsť do Sedmohradska, tam sa toho o nás dozvieme aj omnoho viac. Veľmi odporúčam. Podstatné, čo chcem napísať je, že Gepidi, bola skupina, vojenská družina, regrutovaná z Getov a pravdepodobne aj z Gótov žijúcich so Slovanmi v konfederácii. Napr. v Alba Iulii je expozícia rímskeho kastela a v jeho strede je studňa, ktorú preukázateľne postavili po Rimanoch Slovania zhruba na prelome 3. - 4. storočia a sprievodkyňa vám povie, že Slovania cez toto územie "prechádzali" 600 rokov. Nuž, zasmial som sa, prechádzať územím 600 rokov a stavať v opevnení studne môže len ten, kto územie ovláda! Viac nech sa páči, v mojich knihách. Ešte predsa niečo: Belisar je skomolenina veliteľa. Pochopil som to v Macedónsku, kde sa ma pýtali, či chemičar (som pôvodne chemik) študuje istoriu. Veliteľ je u nich podnes veličar. Latiník zapísal: Belisar. B ako V - to poznáte. Belehrad = Velehrad. S úctou a.d.

Niekdo okomentoval pomenovanie Mojmír: „myslel som, že je to od pojmov Môj-mier“.
Poslední úprava: 04. pro 2021 09:44 od Jozef Stanislav VŠ.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Vygenerováno za 0.327 sekund


Copyright © 2013.Ramiannka All Rights Reserved.