Nepoznaná História

Main Menu

Login Form

paypal

  • Currency:
  • Amount:

Counter

02260144
Today
Yesterday
This Month
All days
49
124
4869
2260144
Vítejte, Host
Uživatelské jméno Heslo: Pamatovat si mne

Téma: Herodotos a jeho DEJINY o Slovänoch

Herodotos a jeho DEJINY o Slovänoch 25. pro 2013 14:39 #2726


  • Příspěvky:1502 Obdržená poděkování 1053
  • Avatar uživatele Jozef Stanislav VŠ
  • Jozef Stanislav VŠ
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 43
Uvedomil som si, že vlastne Gréci sú ojedinelý národ a keď som si vyhľadal ich históriu je to divné:

sk.wikipedia.org/wiki/Gr%C3%A9ci

Tu niekde na stránkách dal niekto odkaz, že Židia sú Gréci podľa gréckých slov!
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Herodotos a jeho DEJINY o Slovänoch 25. pro 2013 14:58 #2727


  • Příspěvky:1502 Obdržená poděkování 1053
  • Avatar uživatele Jozef Stanislav VŠ
  • Jozef Stanislav VŠ
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 43
martinn1983 napsal:
ano veď o tom to je :) mladí bohovia/novopríšelci gréci , vyženú Titánov/starých bohov//pelasgov (z balkánu) a uveznia ich v Tartare/Tatrách..oni len opísali do mytológie beh dejín,ako si podmanili domorodcov/pelasgov a ich nevýslovne bohatú zem a kultúru..

Už to spojenie Tartar s Tatra-mi je pekné, ale ak niekto čítal legendy-povesti spod Tatier, tak tam sa uvádza, že Tatry neboli na ziačiatku hory, že sú vytvorené neskoršie, keď sa medzi sebou pohádali obry pre pôdu a tý potom skameneli.

Je zaujímavý, pôvod Grékov:
cs.wikipedia.org/wiki/%C5%98ekov%C3%A9
Citujem:
Ve starověku se Řekové původně nazývali Achájové nebo Danaové, jak je doloženo již u Homéra. Danaové a Achájové (případně Argejští) jsou všichni Řekové, kteří bojovali u Tróje.

Danaovia - Danuovia -Danubovia, čiže po našom Dunajovia?

A nesmieme zabúdať na to more Oceános za Železnými vrátami až k nám.hore.
Poslední úprava: 25. pro 2013 15:00 od Jozef Stanislav VŠ.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: martinn1983, Ramiannka, samomirus

Herodotos a jeho DEJINY o Slovänoch 25. pro 2013 21:40 #2732


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
Dušan napsal
No a v ich príbehoch je Žitný ostrov a ramená Dunaja pod Bratislavou miestom zrodu ľudstva(!) ( pripúšťajú dokonca že spoločného prapredka nielen "Maďarov" , ale aj Slovákov... :lol:- inak povedané okľukou hovoria Slovákov ! )- dokonca Žitný ostrov je pôvodným "RAJOM" a biblickým miestom- čo sa zase stotožňuje s teório našeho "pátrača" (zabudol som mu meno) o nachádza po celom Slovensku "Biblické miesta"...

Dušan, myslíš na teórie geodeta Hurníka?

Výňatok z práce p. Hurníka:
Predovšetkým treba zdôrazniť, ako sa inžinier Hurník pustil do výskumu etnogenézy názvov starých slovenských obcí – odpovede na otázky o počiatkoch jednotlivých lokalít hľadal v rozmanitých jazykových knihách a atlasoch, ako aj v kartografických archívoch.
Vyšiel predovšetkým z toho, že sa slovo „Mezopotámia“ skladá z dvoch komponentov „mezo“ (medza, medzera, medzi) a „potamos“ (teda potok). Mezopotámia označuje „medziriečie“ a toto medziriečie by sme podľa slovenského bádateľa mali hľadať medzi Váhom a Hronom. V Biblii sa nachádzajú pomenovania až dodatočne do nej zaradené pod gréckym vplyvom. V origináli je Egypt spomínaný ako Mizraim, Patros, Ham… Noeho pravnuci mali mená Iz, Hul, geder, Más. Všetky tieto mená patria slovenským obciam a podobná situácia panuje aj v názvoch iných lokalít, k čomu Ing. Hurník zostavil aj špeciálny zoznam.
Mezopotámia by podľa tejto predstavy mala byť medziriečím Váhu a Hrona, kde archeologické nálezy skutočne dokumentujú osídlenia dávnych kultúr. Netradičný bádateľ sa okrem iného pokúša nájsť indície aj o tom, že Noeho archu nepostavili medzi Eufratom a Tigrisom, ale medzi spomínanými slovenskými riekami, na vtedajších rozvodnených poliach, odkiaľ mal koráb doplávať po Dunaji na Čierne more.

čím ďalej, tým viac, nás "cesty nedovedú do Ríma", ako si to písalkovia vo Vatikáne naplánovali, ale k DUNAJU!!!
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: martinn1983, Dušan, Jozef Stanislav VŠ, samomirus

Herodotos a jeho DEJINY o Slovänoch 26. pro 2013 08:59 #2739


  • Příspěvky:5572 Obdržená poděkování 7736
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Toto je všetko ,čo som o ňom vedel...


Dějiny začínají na Slovensku
Archeologové i laici si stále kladou jednu dosti podstatnou otázku: Kde vlastně leží kolébka lidské civilizace? Odpovědí je k dispozici nepřeberně. Tradičně jsou její počátky kladeny do teplých a úrodných povodí velkých řek (Mezopotámie, Indie, Čína, Egypt). Hledat bychom mohli na dně Černého nebo Středozemního moře, která kdysi zabírala mnohem menší plochu než dnes. Méně tradičně se mluví o Arktidě a Antarktidě, kde jsou případné zajímavé archeologické nálezy pohřbeny pod věčným ledem. Ti nejodvážnější spekulují o Atlantidě, Mu, Lemurii a Pacifidě. Překvapivé objevy přišly v poslední době i z Austrálie a Japonska. Možná však máme kolébku civilizace doslova na dosah - na Slovensku.
Hypotézy Ing. J. Hurníka
Od roku 1986 tuto hypotézu hájí Ing. Ján Hurník z Bratislavy. Jeho argumenty jsou přesvědčivé: "Na mapě pravěké Evropy vidíme výrazně vyznačené území středoevropského neolitu, území, které se svými archeologickými nálezy liší od nálezů z ostatních částí Evropy. K střední Evropě se váže významný poznatek evropské a světové archeologie, totiž že všechny nitky civilizačního procesu směřují do středoevropského neolitu, jehož součástí je i území dnešního Slovenska." Na tento základní civilizační zdroj potom navazují všechny ostatní významné kulturní okruhy - jihovýchodní (vč. mykénské kultury), italský, západoevropský, severský a baltský, samozřejmě s dalšími návaznostmi na Malou Asii, Palestinu, Mezopotámii, Egypt atd.
Toto pro tradiční historii a archeologii dosti nestravitelné tvrzení Ing. Hurník dokládá mnoha zajímavými důkazy. Jako profesionální kartograf se soustředil na rozbor díla význačného antického kartografa Klaudia Ptolemaia a usiloval o ztotožnění jeho starých map s dnešní skutečností. Prokázal, že Klaudius Ptolemaius znal a do mapy zakreslil i řadu míst na území Čech a Slovenska (Cheb, Česká Lípa, Praha, Bratislava, Brno, Znojmo. Hradec Králové, Levoča aj.). Rozborem jejich dávných názvů potom dospěl k řadě překvapujících souvislostí.
Spolu s některými jazykovědci Ing. Hurník předpokládá, že existoval jakýsi "prajazyk lidstva", z něhož postupem času vznikly ostatní jazyky. Zatímco odborníci se uchylují k tak obecnému označení, jako je praevropština či praslovanština, Ing. Hurník konstatuje, že prajazykem lidstva je staroislandština, resp, že v staroislandštině se zachovaly "všechny prvky prajazyka lidstva".
Nyní už nic nestojí v cestě k objevování dalších a dalších nových významových souvislostí. Řada společných slovních základů staroislandštiny a slovenštiny například opravňuje umístit na Slovensko děje popsané v germánských ságách. Podle staroislandské Eddy bylo původním sídlem bohů - Ásů místo zvané "Ida - vallr" čili Idské pláně nebo pole. Tato lokalita se nachází západně od Košic v okolí řeky Idy a obcí Velká Ida, Malá Ida a zlatá Idka. Sídlo boha Odina a jeho palác Valhala se podle Eddy jmenovalo Glatzheimr. Ve skutečnosti to je nevýrazný pahorek Glac na náhorní planině u Kláštoriska ve Slovenském ráji. Na jeho vrcholku bylo dokonce objeveno i pravěké hradiště. Podobně je sídlo jednoho z hrdinů Eddy, krále Granmara, zvané Solheimr, dnešním Zvolenem a Banskou Bystricí (kdysi Veterosolium a Neosolium). Řeka Hron je v Eddě Granem a Siegfrieda připomíná známé výletní místo Sigord u Prešova.
Možná vás překvapí, že dnešní Děvín je vlastně starořeckými Thébami. V některých je ovšem Děvín uváděn jako Théby a tamější skála při určitém úhlu pohledu připomíná hodně zvětralou sochu Sfingy. Ta podle řeckých mýtů sídlila právě u Théb. Celý mýtický cyklus spojovány s Thébami (Oidipus, Héraklés, Dionýsos aj.) se odehrál právě tady. Slavná egyptská Sfinga je jenom vzpomínkou na někdejší kulturní pravlast lidstva.
Rovněž některé biblické děje se odehrály právě na Slovensku. Ve stručnosti můžeme konstatovat, že Noe přistál na vrchu Boleráz u Trnavy (Ararat = Balarath = Boleráz). Nedaleko Slovenska přistál i sumerský Utnapišti. Bylo to u Neusiedlerského jezera (hora Nisir = Nezider = Neusiedler). A starořeckého Deukaliona potopa zanesla na Horu Parnassos v kraji Foikis, což je ve skutečnosti území zhruba v okolí Trnavy.
Starozákonní příběhy spojované s králem Šalamounem se odehrály v Nitře, která je oním pravým biblickým Jeruzalémem. Tamější rozvaliny na Martinském vrchu jsou základy slavného Šalamounova chrámu. Současné Gbely mohou docela dobře být biblickým krajem Naftali stejně jako řeckými Delfami. Zdánlivý rozpor v umístění dvou tak vzdálených lokalit je v tomto případě stejně jako i jinde vyřešen časovou posloupností, v níž se jednotlivé děje odehrávaly. Stará slovenská sídliště tak vystupují vždy v nových historických souvislostech. A tak Děvín může být Thébami starořeckými, ale i egyptskými.
Pokud hledáme "kolébku lidstva" v Atlantidě, i v tomto případě můžeme uvažovat o Slovensku. Není nutné, aby Atlantida byla skutečným ostrovem, mohl to být "ostrov" jenom v přeneseném slova smyslu. Strašná zkáza Atlantidy znamenala prolomení obranných valů. Jejich zbytky se ostatně dochovaly dodnes pod názvem "Val obrů" (Fossa giganteum) na hranici okresu Levice. A jsou zde ještě další paralely. Symbolem Atlantidy byl trojzubec znázorňující tři horské vrcholky. A stejný znak má i Slovensko. Tradiční popis Atlantidy hovoří o jejím velkém nerostném bohatství, o vývěrech teplých i studených pramenů, o solných dolech. To všechno najdeme i na Slovensku.
Ing. Hurník odhalil ještě mnoho dalších zajímavých souvislostí. Dnešní Šariš např. ztotožňuje s bájnou Scherií, domovinou Fajáků se samonavigačními loděmi z Odyssey. Na Slovensku se kdysi nacházel biblický ráj, mýtická Hyperborea a snad i zahrada Hesperidek. Kysúce jsou ve skutečnosti antickými Athénami. Postihnout všechny aspekty těchto a dalších hypotéz a rozvést všechny důkazy ovšem daleko přesahuje rozsah tohoto článku. Ing. Hurník jich nashromáždil již na tři tisíce stran a ve své práci pokračuje dále. Celý komplex svých objevů případně pojmenoval jako "Slovensko - místo civilizačních impulzů lidstva". Rád by o svých objevech diskutoval, ale bohužel nemá s kým. Své teorie již předložil odborné veřejnosti, setkal se však jen s nezájmem. Jak sám uvádí, jeho teorie jsou pro vědu i širokou veřejnost nepřijatelné.
A to je podle mě právě to nejdůležitější. Nejméně čtyřicet let bylo u nás a tedy i na Slovensku jasně stanoveno, jaký je správný názor na historii, na archeologii, na filozofii a pravda byla vždy jenom jedna. Dnes nikomu nic nebrání, aby svoje názory a objevy, pokud nejsou přímo v rozporu s trestním zákonem, prezentoval veřejnosti. Proto jsem dnešní článek o záhadách věnovala hypotézám Ing. Hurníka, jakkoliv jsou kontroverzní.
Nyní záleží už jen na vás, jak je přijmete.

bcs.kpufo.cz/www16/slov.doc

+
www.cez-okno.net/rubrika/ing-jan-hurnik
Poslední úprava: 26. pro 2013 09:23 od Dušan.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: martinn1983

Herodotos a jeho DEJINY o Slovänoch 26. pro 2013 18:11 #2744


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
K názvu PELAGOS

Egejské moře (řecky Αιγαίο Πέλαγος, Aigaio Pelagos [egeo pelagos], turecky Ege Denizi) je polouzavřené moře Středozemního moře. Nachází se mezi Balkánským poloostrovem, ostrovem Krétou a Anatolií, velká část jeho plochy patří Řecku. Jeho rozloha činí 190 000 km², maximální hloubka dosahuje 2561 m.
Ostrovy
V Egejském moři se nachází velké množství ostrovů, celá oblast Středozemí je i neustále seismicky aktivní. Drtivá většina ostrovů v Egejském moři jsou řecké ostrovy (Kyklady, Sporady, ostrovy Lemnos, Lesbos, Chios, Ikaria, Samos, Kos, Rhodos, Samothráké a Thassos).
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.

Herodotos a jeho DEJINY o Slovänoch 26. pro 2013 22:08 #2754


  • Příspěvky:4258 Obdržená poděkování 5426
  • Avatar uživatele Ramiannka
  • Ramiannka
  • Administrator
  • OFFLINE
  • Karma: 77
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: martinn1983, Dušan

Herodotos a jeho DEJINY o Slovänoch 26. pro 2013 22:15 #2757


  • Příspěvky:315 Obdržená poděkování 616
  • Avatar uživatele martinn1983
  • martinn1983
  • VIP EXPERT
  • OFFLINE
  • Karma: 40
ako vystrihnuté z knihy Horák/Šavili myslím tie nápisy
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Dušan

Herodotos a jeho DEJINY o Slovänoch 26. pro 2013 23:51 #2761


  • Příspěvky:5572 Obdržená poděkování 7736
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
Zaráža ma len...pri toľmom snažení sa aj našincov..

" U nás se zabýval baskičtinou Norbert Tauer (Philologia Pragencia, 1965, č. 1 str. 81-87: Baskičtina a její dnešní situace). Z typologického hlediska se baskičtinou zabýval i jazykovědec Skalička (neúspěšně usiloval o zařazení baskičtiny do nové kategorie „ergativních jazyků“). O baskičtině dále S. Slouková (IAP, XXIII, 1988, 47-55) a Karlos Cid Abasolo (po matce Bask) v PP 33/1990, 2,65-80."

si ani jeden nevšimol tie slovänské korene ?A množstvo slov , ktoré sa nezmenili skoro vôbec ? :huh:

Pripomínam z článku p.Jandáčka...


BEYCHKA is the Basque word for a HEIFER.

BEYTCHEK is the Czech word for a BULLOCK.

SERRI is the Basque word for PIG.

SELE is the Czech word for PIG.

URATU is the Basque word for PLOWING.

ORATI is the Slavic word for PLOWING.

ZITU is the Basque word for GRAIN.

ZhITO is the Slavic word for GRAIN.

ZIZARE is the Basque word for EarthWORM.

ZhIZhALA is the Czech word for EarthWORM.

ARABI is the Basque word for CRANBERRY.

JERABINA is the Czech word for CRANBERRY.

GERABI is the Basque word for HOIST or CRANE.

JERAB is the Czech word for HOIST or CRANE.

ZAPO is the Basque word for FROG.

ZhABA is the Slavic word for FROG.

(Notice that many items above are are associated with WETLANDS agriculture).

TCHANEL is the Basque word for SMALL BOAT. TCHLUN, TCHUN,

TCHLN, TCHOLN are some of the Slavic forms.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: martinn1983, samomirus

Herodotos a jeho DEJINY o Slovänoch 27. pro 2013 00:35 #2762


  • Příspěvky:315 Obdržená poděkování 616
  • Avatar uživatele martinn1983
  • martinn1983
  • VIP EXPERT
  • OFFLINE
  • Karma: 40
ja len doplním
aizkora-sekera
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Dušan

Herodotos a jeho DEJINY o Slovänoch 27. pro 2013 09:11 #2763


  • Příspěvky:5572 Obdržená poděkování 7736
  • Avatar uživatele Dušan
  • Dušan
  • SUPER SPECIALISTA
  • OFFLINE
  • Karma: 94
...a kopa ďaľších.Ja sa tak ..raz týždenne pozriem vždy na tú tabuľku oznamujúcu miesto "Francúzsko-bretónskej jazykovej školy", aby som sa vždy nanovo presvedčil , že sa mi nesníva...DVEJEZEK je nádherné slovo v "BRETÓNČINE" -teda pardón v BREZHON ČINE-t /eda asi BREH-POBREŽIE MORA/ -takže BREŽANČINE.


Breton_school_sign_in_Rennes.jpg
Poslední úprava: 27. pro 2013 09:12 od Dušan.
Administrátor zakázal veřejné příspěvky.
Následující uživatel poděkoval: Ramiannka, Jozef Stanislav VŠ, samomirus
Vygenerováno za 0.360 sekund


Copyright © 2013.Ramiannka All Rights Reserved.